Tips

Før / etter: en multifunksjonell og moderne stue

Før / etter: en multifunksjonell og moderne stue

Unge pensjonister, et par eiere ønsker å starte denne nye fasen av livet i en ny setting. Et fint prosjekt som MH Déco støttet. Målet? Moderniser og harmoniser en 40 m2 første etasje mens du avgrenser kjøkken, spisestue, stue og inngangspartier. Utfordring møtt! Gamle og uoverensstemmede, møblene i denne multifunksjonelle stuen har blitt akkumulert gjennom årene. Grønt tapet har vært vitne til familielivet i 15 år. Eierne var fast bestemt på å starte sitt nye liv rolig, og prøvde å åpne kjøkkenet til stuen rett før de ropte til et interiørdesignbyrå: litt hjelp fra en profesjonell var viktig . For et totalbudsjett på € 32 800 kan denne multifunksjonelle stuen dra nytte av en virkelig foryngelse! Romareal (stue + kjøkken): ca 40 m² Totalt budsjett: € 32.860 inkl. Mva (kjøkken € 10.600 inkl. Mva + arbeid € 18.900 inkl. Mva + dekorasjonsbudsjett € 3.360 inkl. Mva. DECO) Byggefirma: ATMOSPHERE (77)

En dårlig optimalisert multifunksjonell stue

Til tross for den vakre overflaten og lyset som gikk gjennom, var stuen med en total overflate på 40 m2 full av imponerende møbler. Eierne bemerket også den grusomme mangelen på lagringsplass og den noe gammeldagse trekonstruksjonen på kjøkkenet. Målet? Revisjon kjøkkenet, stuen, spisestuen og inngangen for å harmonisere helheten. En stor utfordring for byrået MH DECO.

FØR: kjøkkenet hadde et gammeldags utseende, spesielt siden strukturen som innrammet disken hindret og veide ned plassen.

Et åpent kjøkken fullt av lagringsplass

Det første trinnet i dette moderniseringsarbeidet: kjøkkenet, med en hel veggseksjon dedikert til lagringsplasser og innebygde apparater. Store arbeidsplaner er også laget, for å åpne opp plassen og lette bevegelse. Når det gjelder trestrukturen, som først ble installert av eierne, er den fjernet for ikke å hindre visuelle felt med overflødige elementer. Ja, for hvem sier moderne, sier raffinert! Til slutt, for å markere separasjonen av kjøkkenet fra stuen, er det installert en dobbel benkeplatebar med lagringsnisjer. Clever!

ETTER: et praktisk kjøkken, fullt av lagring fra gulv til tak, åpent for resten av boarealet. Mest: lakkert rødt for et snev av pep!

En varm og omorientert salong

Den andre fasen av dette moderniseringsarbeidet besto i å modernisere stuen. Den måtte først omorienteres ved å plassere den nye hjørnesofaen annerledes. Den vil nå vende mot den største veggen i rommet, malt i lysegrå. Det unge pensjonerte paret ønsket å sette rødt i sin nye dekor, men de fryktet å bli lei av det. For å imøtekomme parets umiddelbare etterspørsel mens han forutså fremtidige ønsker, bestemte arkitekten seg for å legge inn rører i stuen med tilbehør. Gardiner, puter, tepper og blomsterpotter er nå et rødt, men de kan enkelt byttes ut om noen måneder hvis eierne ombestemmer seg! Arkitektens tips: for gulvet ble blyfliser av imitert parkett PVC valgt. Det er et varmt materiale, motstandsdyktig mot riper i dyret (ja, det er en katt som dikterer loven her), og dens vekt på mer enn 8 kg / m2 gjør at den kan plasseres uten lim eller klippesystem. Resultatet er fantastisk!

ETTER: i grått, rødt og svart, med mer moderne møbler, har stuen nå et resolutt moderne utseende.

Optimalisert og skjult lagring

Mangelen på lagring var et viktig poeng i disse moderniseringsarbeidene. Arkitekten foreslo derfor raskt å bruke den største veggseksjonen i rommet for å feste Ikea-hyller og -bokser til det, for å øke lagringsplassen mens han spilte på den grafiske siden. Et forskaling, som nå huser skoene, ble også opprettet for å skille inngangen fra stuen. Og det er uten å regne med de smarte armlenene til sofaen, som også har lagringsplasser.

ETTER: lagringsplasser er overalt. Fra veggen til sofaen kan alle gjenstander skjules. Praktisk og smart!

Utfordring møttes i første etasje: den er nå modernisert og godt optimalisert. Innredningen er dynamisk, stuen forblir varm, og lagringsplasser er til stede overalt. Det unge pensjonerte paret kan nå glede seg over fritiden i en forynget setting.